fbpx
Alb'swiss TV
Automobile

Qysh me ditë sa kushton zhdoganimi për makinën tuaj?

Qeveria e Kosovës ka miratuar ndryshimet në ligjin e akcizës, i cili ka filluar të implementohet nga data 1 Korrik 2011.
Kurse normat e takses Doganore (10%) dhe TVSH-së (16%) mbesin të njejta dhe aplikohen në vlerën e automjetit. Vlera e automjetit (përveç atyre të reja) përcaktohet nga Dogana e Kosovës përmes katalogëve ndërkombëtar mbi autorizimin dhe vlerat e automjeteve.

Shembull:
Automjeti 12 vjet i vjetër që ka madhësi të motorit deri në 2000cc, i vlerësuar me 2500 euro vlerë kalkulohet si në vijim:
2500 x 10% = 250 (taksa doganore)
+1000 (akciza)
+ (2500+250+1000) x 18% = 675 (TVSH-ja)
——————————————————–
Totali i zhdoganimit = 1925 Euro

Të ngjajshme

Suzuki Jimny i ri i frymëzuar nga G-Class e Mercedesit (FOTO)

admin

Hyundai lanson versionin e ri të modelit i30 N

admin

Mercedes-AMG C 43 përforcohet në 460 kuajfuqi

admin

Prodhuesi i njohur i makinave elektrike është në telashe

admin

Teknologjia e lartë në Subaru, detekton nëse shoferi është i lodhur

admin

Honda me makinë që lëvizë vet edhe nëpër terrene të vështira (Video)

admin
Loading...
Loading...
error: Content is protected !!