fbpx
Shëndetësi

Zbulohen pjesë të ADN-së që i bëjnë njerëzit majtak

Shkencëtarët kanë gjetur udhëzimet e para gjenetike në ADN-në e njeriut që lidhen me të qenit majtak.

Udhëzimet gjithashtu duket se janë të përfshira shumë në strukturën dhe funksionimin e trurit – veçanërisht pjesët e përfshira në gjuhë.

Ekipi në Universitetin e Oksfordit thotë se njerëzit majtakë mund të kenë aftësi verbale më të mira si rezultat.

Por mbeten shumë mistere në lidhje me lidhjen midis zhvillimit të trurit dhe dorës mbizotëruese.

/Alb’swiss TV/

Të ngjajshme

Të mirat shëndetësore nga hurmat, fruti që i mbijetoi bombës atomike

admin

Çdo ditë bëni këtë gabim derisa i lani dhëmbët, prandaj ju bëhen të verdhë!

admin

Prindërit puthin për herë të fundit vajzën e tyre, 30 minuta më vonë ndodh mrekullia

admin