fbpx
Alb'swiss TV
Shëndetësi

Funksionalizohet mamografia në Qendrën Kryesore të Mjekësisë Familjare në Prishtinë

Kryetari i Komunës së Prishtinës, Shpend Ahmeti, ka bërë të ditur se nga sot në Qendrën Kryesore të Mjekësisë Familjare është funksionalizuar dhe lëshuar në shërbim, mamografi digjital.

“Mamografia është një metodë e përshtatshme për zbulimin e hershëm të kancerit të gjirit. Në një mamografi bëhen të dukshme edhe tumoret më të vegjël shumë më parë se të jenë të ndjeshëm me të prekur ose të njihen nga simptomat e tjera”, ka njoftuar Ahmeti.

“Mesatarisht, një nga tetë gra diagnostifikohen gjatë jetës me kancer të gjirit. Mbi moshën 50 vjeç, rastet janë më të shpeshta, prandaj, mbrojtja më e mirë është zbulimi i hershëm”, shton ai.

Ahmeti ka ftuar të gjitha gratë dhe vajzat që të vizitojnë Qendrën Kryesore të Mjekësisë Familjare për kontrolla rutinore dhe të informohen sa më mirë për këtë sëmundje, dhe rëndësinë e zbulimit të hershëm të saj.

/Alb’swiss TV/

Të ngjajshme

Dimri Më i Ftohtë i 8 Viteve të Fundit – Cilat Janë Parashikimet

albswiss.com

Më shumë pemë dhe perime, ndërsa më pak yndyrë në ushqim zvogëlojnë rrezikun nga kanceri dhe zgjasin jetën

admin

Alzheimer mund të diagnostikohet 10 vite përpara

admin

Pija që Zgjat Jetën – Kefiri, Ushqimi më i Shëndetshëm i Shekullit

albswiss.com

Bakteret ‘zhvishen’ që t’iu shmangen antibiotikëve

albswiss.com

Shkenca zhvillon teknologji të re në zbulimin e hershëm të kancerit të kolonit

albswiss.com
Loading...
Loading...
error: Content is protected !!