25.2 C
Geneva
Tuesday, August 9, 2022

“Xhelozia” e ruajtjes së traditave te shqiptarët e Ukrainës

0
Në Jug të Ukrainës ekzistojnë katër fshatra në të cilat akoma sot jetojnë shqiptarët, të vendosur aty që nga shekulli XIX apo më saktë,...

MËSUESIT E MIRË SI FADIL HALITI MBETEN NXËNËS TË PËRJETSHËM!- Nga ARIF EJUPI

0
Gjimnazi“Aleksandër Xhuvani”i komunës së Podujevës,i njohur deri në vitin 1991, si Gjimnazi i Përgjithshëm “8 Nëntori” sivjet shënon 60-të, vjetorin e themelimit të tij. Gjatë...

Mirditorët me stoicizëm të pashembullt e kanë mbrojtur tokën, gjuhën, fenë dhe traditat e...

0
Nga: Arif Ejupi Krahina malore e Mirditës shtrihet në Shqipërinë e Veriut, dhe ka një sipërfaqe prej afërsisht 867,1 km². Etnonimi i saj është puro shqip,...

Gjermani: Shpërndarja e librave për diasporën

0
Kur jemi te ruajtja e gjuhës amtare, gjithmonë duhet të merret parasysh libri. E këtë gjë më së miri e dëshmuan shoqatat vepruese në...

Shoqatat Shqiptare në Calgary dhe Hamilton paralajmërojnë zgjedhjet e brendshme

0
Dy shoqatat ndër më aktivet në Kanada, Shoqata Shqiptaro- Kanadeze në Calgary dhe Shoqata Shqiptare e Hamiltonit do t’i mbajnë kuvendet e tyre zgjedhore...

Zvicër : Politikani Bajrami, mësimi i shqipes, rruga më e mirë e mos asimilimit

0
Belul Bajrami i lindur në fshatin Piranë të Prizrenit në një familje shumë anëtarëshe ishte fëmija i tetë dhe më i vogli. Ai kreu...

Monografia mbi veprimtarinë e shkollës shqipe të mësimit plotësues në Gjenevë

0
Libër që kujton përpjekjet dhe sakrificën e brezave në ruajtjen e Gjuhës dhe Kulturës Sonë Shqiptarët edhe pse populli më i lashtë i Gadishullit Ballkanik,...

Libri, “Skënder Ibishi – Liria nuk ka çmim”, i autorit, Osman Osmani, është vepër...

0
Ky libër i çmuar që i kushtohet në radhë të parë për veprimtarit, ushtarakut, luftëtarit dhe idealistit, Skënder Ibishi, familjes e të afërmve të...
Shoqëria Kulturo Artistike „Drita“

„Drita“ e Kreuzlingenit në Zvicër shënon 20 vjetorin e themelimit

0
Pikërisht, dje 20 vjet ( 23 Mars 2002) në qytetin e Kreuzlingenit në Zvicër lindi Shoqëria Kulturo Artistike „Drita“ për t'u shndërruar më vonë...

Britani: ”Ne jemi një, jemi të gjithë shqiptarë” koncert për Pavarsinë e Kosovës

0
Madhështor organizimi i shoqatës Ardhmëria në bashkëpunim me shkollën shqipe “ Ardhmëria”, grupin e valleve “ Vajzat e Ardhmërisë”, shoqatën Mother Teresa Albanian Union,...

Të fundit