25.2 C
Geneva
Tuesday, August 9, 2022

Mesazhi për paqen i nxënësve të mësimit shqip të Kroacisë në festat e 7-8...

0
Në Qendrën e Kulturës Shqiptare të Zagrebit ditën e djeshme nxënësit e mësimit shqip, mësueset dhe nënat festuan festat e 7 dhe 8 Marsit,...

Premiera e “Australia shtëpia ime”, publiku shqiptar mbush sallën e kinemasë

0
Dokumentari “Australia my Home: An Albanian Migration” është shfaqur premierë të mërkurën në mbrëmje për publikun shqiptar në Shepparton Australi. Filmi i  me producent...

Libri, “Skënder Ibishi – Liria nuk ka çmim”, i autorit, Osman Osmani, është vepër...

0
Ky libër i çmuar që i kushtohet në radhë të parë për veprimtarit, ushtarakut, luftëtarit dhe idealistit, Skënder Ibishi, familjes e të afërmve të...

Zvicër : Politikani Bajrami, mësimi i shqipes, rruga më e mirë e mos asimilimit

0
Belul Bajrami i lindur në fshatin Piranë të Prizrenit në një familje shumë anëtarëshe ishte fëmija i tetë dhe më i vogli. Ai kreu...

Vendimi i 3 marsit 1937/ Himni Kombëtar të këndohet para fillimit të mësimit

0
Ministria e Arsimit të Shqipërisë lëshoi më 3 mars 1937 një qarkore, e cila kërkonte nga të gjitha shkollat e vendit të këndonin Himnin...

Foto Dite : Arbëreshët e Firmos në Piazza San Pietro më 1968-ën

0
Kostumet janë një “status simbol” i ambientit shoqëror dhe veshjet tradicionale dëshmojnë  kulturën arbëreshe. Të skematizuara dhe të thjeshtësuara në përpunimin e tyre, ato...

Badhesa apo Villa Badessa, ngulimi më i ri arbëresh

0
Prania e arbëreshëve në rajonin e Abruzzo-s sot identifikohet kryesisht me vendbanimin Villa Badessa (në gjuhën arbëreshe: Badhesa). Këtë qytezë arbëreshe që u themelua nga...

Bujar Salihu: Në Zvicër ka një përqëndrim të madh të krijuesve shqiptarë

0
Bujar Salihu nga Gjilani, më 1990 regjistrohet në Fakultetin e Elektroteknikës në Prishtinë. Por vetëm një vit më vonë për shkak të rrethanave politike...

“Shkolla Shqipe – Zvicër” hap pikën shkollore të radhës në Erlen, të Kantonit të...

0
Sa bukur e bëjnë shqiponjën, shqipet që kanë ardhur të mësojnë gjuhën amtare. Nxënësit e Shkollës Shqipe në Erlen të Kantonit të Thurgau-t përshëndesin...
Riza Jaupi, dhe kryebashkiaku Jim Memeti, mbrapa i dyti djathtas, me anetare të komunitetit shqiptar, muzikantë dhe fëmijë me kostume tradicionale

Australi: Rikthehet pas 5 vitesh festivali shqiptar në Dandenong

0
Pas një pauze pesëvjeçare, dy nga të cilat të shkaktuara prej pandemisë rikthehet në qytezën e Dandenong Festivali Shqiptar. Me pjesëmarrjen e tre grupeve...

Të fundit