fbpx
Alb'swiss TV
Shëndetësi

Më shumë pemë dhe perime, ndërsa më pak yndyrë në ushqim zvogëlojnë rrezikun nga kanceri dhe zgjasin jetën

Ushqimi i drejtë dhe mënyra e shëndetshme e jetës mund të përmirësojnë dhe të shpëtojnë shëndetin tuaj
Ushqimi i pasur me pemë dhe perime dhe zvogëlimi i marrjes së yndyrave mund të zvogëlojë rrezikun nga sëmundja dhe vdekja nga kanceri i gjirit te femrat
Në hulumtimin më të madh të këtij lloji kanë marrë pjesë rreth 50 mijë femra, i cili ka zgjatur më shumë se 20 vjet.
Rreth gjysma e femrave kanë zvogëluar marrjen e yndyrave për afro 20 për qind dhe kanë ngrënë më shumë pemë dhe perime, por edhe kokrra. Të tjerat kanë vazhduar me shprehitë e zakonshme ushqimore.
Rezultatet kanë treguar që ato të cilat kanë respektuar disa rregulla kanë pasur pesë herë më pak rrezik të sëmurjes nga kjo sëmundje e rrezikshme. Femrat kanë qenë të moshave prej 50 deri 79 vjeç dhe kurrë nuk kanë qenë të sëmura nga kanceri i gjirit.

Pa marrë parasysh zbulimin premtues, ndryshimet në ushqim nuk e kanë zvogëluar rrezikun e sëmurjes nga kjo sëmundje gjë që ishte detyrë kryesore e hulumtimit.
Statistika ka treguar që një prej tetë femrave në ndonjë moment të jetës i sulmon kjo sëmundje. Ndryshimet në ushqim dhe ushtrimet mund të ndihmojnë.

Të ngjajshme

Si të trajtoni dhimbjet, vetëm përmes prekjes së këtyre pikave në shuplakë të dorës

admin

Grupi i gjakut AB lidhet me humbjen e të mbajturit në mend

admin

Dieta e pasur me kripë, shkakton jo vetëm hipertension, por gërryen edhe kockat

admin