Alb'swiss TV
Ekonomi

Shkon në Arbitrazh kontrata me Contour Global

shkon-ne-arbitrazh-kontrata-me-contour-global

Kontrata me Contour Global shkon në Arbitrazh.

Në Ministrinë e Ekonomisë dhe Ambientit ka mbërritur njoftimi nga Gjykata e Arbitrazhit Ndërkombëtar (International Centre for Settlement of Investment Disputes), përmes të cilit jemi njoftuar për hapjen e kontestit me investitorin Contour Global.

Siç njofton Ministria e Zhvillimit Ekonomik, më datë 24.05.2020 ka qenë e paraparë që të bëhet Mbyllja Financiare e projektit Termocentrali “Kosova e Re”.

“Kjo nuk është arritur në kohë dhe pas dështimit të disa tentativave për zgjidhje të kontestit me marrëveshje, kërkesa për arbitrazh është parashtruar në Gjykatën e Arbitrazhit Ndërkombëtar nga investitori Contour Global”, njoftoi MZHE.

Qeveria e Kosovës, përkatësisht Ministria e Ekonomisë dhe Ambientit, në bashkëpunim me Avokaturën e Shtetit ka marrë masa që ky proces të ndiqet dhe çështja të mbrohet në mënyrën më të mirë të mundshme.

Të ngjajshme

Shell Kosova ju uron Festën e Flamurit të gjithë Shqiptarëve

albswiss.com

Tolaj: Disa prona në procesin e privatizimin janë shitur nga 2 euro për ari

albswiss.com

Paralajmëron Sindikata: Deri në vitin e ri do të ketë mbi 100 mijë vende të punës të humbura

albswiss.com