Minatorët e Trepçës hyjnë në grevë, Osmani: Jemi duke pritur që ta marrim pagën e janarit – Alb'swiss TV
Alb'swiss TV
Ekonomi

Minatorët e Trepçës hyjnë në grevë, Osmani: Jemi duke pritur që ta marrim pagën e janarit

minatoret-e-trepces-hyjne-ne-greve,-osmani:-jemi-duke-pritur-qe-ta-marrim-pagen-e-janarit

Minatorë e ndërrimit të parë dhe të dytë të minierës së Stan Tërgut dhe Artanës kanë hyrë në grevë të përgjithshme.

Arsyet e kësaj greve është mos marrja e pagës së muajit janar.

“Minatorët e ndërrimit të parë dhe të dytë të minierës së Stan Tërgut dhe Artanës kanë hyrë në grevë, për shkak që deri më sot nuk e kanë marr pagën e muajit janar. Jemi në pritje të marrjes të kësaj page. Ende nuk e dimë se kur do të del paga”, tha për Telegrafin kryetari i Sindikatës së Punëtorëve të Trepçës, Gani Osmani.

Gjithashtu, disa herë punëtorët e kombinatit Trepça kanë pasur vonesa në marrjen e pagave.

Kombinati Trepça është shoqëri aksionare ku 80 për qind e aksioneve janë të Qeverisë së Kosovës, kurse 20 për qind janë aksione të punëtorëve të kësaj ndërmarrje.

Të ngjajshme

Konfiskohen 700 kg produkte të mishit të prishur në Ferizaj

albswiss.com

Minatorët i kthehen punës, përfundon greva për pagat në minierën e Trepçës

albswiss.com

Buxhet i kufizuar për zotimet e LVV-së

albswiss.com