2.6 C
Geneva
Thursday, April 25, 2024

Profesori dhe ish-Presidenti Fatmir Sejdiu, me prirje edhe në poezi !

Përgaditi Arif Ejupi

Z. Fatmir Sejdiu, përveç që ka qenë profesor i dalluar universitar dhe udhëheqës i suksesshëm i vendit, është shquar edhe për mirësjellje dhe afrimitet me prindërit, motrat, vëllezërit dhe gjithë farefisin.

Ai po ashtu ishte dhe mbetet prind dhe gjysh shembullor.

Me rastin e njëvjetorit të lindjes së nipit të tij Fatmirit (junior) ai nxjerr në pah edhe pasionin për poezinë.

Gëzimin dhe dashurinë e papërshkruar ndaj nipit të Tij, tani 5-vjeç e pati shprehur nëpërmjet këtyre vargjeve:

Ti një vjet unë gjashtëdhjetetetë,
Të njëjtën datë erdhëm në këtë jetë,
Unë në kohë të rënda – në robëri,
Ti në ditë gëzimesh – në Liri
Ti Fatmir e unë Fatmir,
Ec e shtyhemi cili më i mirë,
Që në fillim unë e humb këtë garë,
Kohë e jotja tash ka ardhë.
Shumë ditëlindje vijnë e shkojnë,
Shtatin tënd do ta burrërojnë,
Mendje kthjelltë e plotë gjallëri,
Kështu të do gjyshi ty!
Paç shumë gëzime Nipi im,
U rritsh pa brenga, burrë e trim,
Këso vargjesh për të gjithë Ju, gjithmonë radhita,
Me dashni gjyshi për mbesa e nipa !

Prishtinë,23 tetor 2019

Të Fundit
spot_img
Postimet më të lexuarat
spot_imgspot_img