Supremja refuzon ankesën e saj, Adrijana Hoxhiq mbetet jashtë Kuvendit – Alb'swiss TV
Alb'swiss TV
Lajme

Supremja refuzon ankesën e saj, Adrijana Hoxhiq mbetet jashtë Kuvendit

supremja-refuzon-ankesen-e-saj,-adrijana-hoxhiq-mbetet-jashte-kuvendit

Gjykata Supreme ka refuzuar ankesën e Adrijana Hoxhiqit.

Supremja në Arsyetimin e saj ka konstatuar se është e pranueshme gjendja faktike e PZAP’së se nga provat në shkresat e lëndës është provuar se numri I votave të fituara nga Adrijana Hoxhiq nuk përputhet me numrin e votuesve të komunitetit për të cilin ka konkurruar.

“Gjykata Supreme, e pranon në tërësi gjendjen faktike të konstatuar nga PZAP, pasi që me provat që gjenden në shkresat e lëndës, provohet në mënyrë të plotë dhe të besueshme gjendja faktike e konstatuar nga PZAP. Nga provat në shkresat e lëndës respektivisht nga hetimi i Panelit, është provuar se numri i votave të fituara nga subjekti politik Ujedinjina Zajednica – Adrijana Hodzic, nuk përputhet me numrin e votuesve të komunitetit për të cilin ka konkurruar, si përfaqësues në Zgjedhjet e Parakohshme për Kuvendin e Kosovës, të mbajtura më 14 shkurtë 2021, në Komuna të caktuara. Nga provat që ka siguruar Paneli, veçanërisht nga raporti i OSBE, ka rezultuar se numri i banorëve të komunitetit boshnjak në komunat veriore është si vijon: Mitrovicë e Veriut 1,000 banorë, Zvecan 300, Zubin Potok nuk ka, Leposavic 350 banorë, ndërsa numri i votave për komunitetin boshnjak në këto Komuna është në disproporcion me numrin e banorëve në masë të theksuar. Kjo rrethanë është konfirmuar edhe me krahasimet e të dhënave për votuesit në zgjedhjet paraprake (2017 dhe 2019) në raport me zgjedhjet e 14 Shkurtit 2021”, thuhet ndër të tjera në arsyetimin e Supremes.

UZ-Adrijana Hoxhiq i janë anuluar në tërësi 2276 fletëvotime ndërkaq pjesërisht i janë anuluar 1929 fletëvotime.

Hoxhiq në rezultatet preliminare të publikuara nga KQZ ka marrë 5183 vota, ndërsa nga fletëvotimet e anuluara për partinë e saj figurojnë gjithsej 4205 të tilla që ia pamundësojnë futjen në Kuvend.

Të ngjajshme

22 vjeçarja shqiptare vdes nga koronavirusi

albswiss.com

Shërohen edhe 212 pacientë nga koronaviruis në Kosovë

albswiss.com

Mbesin bllokadat të palëvizura edhe në ditën e pestë në Jarinje e Bërnjak

albswiss.com