7.5 C
Geneva
Thursday, March 16, 2023

7 Këshilla për Sipërmarrjen nga Sezgin Mangjuka

Armatosuni me arsim: Njohuria dhe edukimi do të jenë armët më të forta që mund të vini në veprim për t’ju ndihmuar. Kjo mund të jetë njohuri për vendndodhjen tuaj ose fokusin tuaj, sigurisht, por edhe njohuri dhe edukim në lidhje me biznesin, marketingun, madje edhe diçka si negocimi me klientët. Ka kurse që mund t’i ndiqni në institucionet pas arsimit të mesëm, si dhe libra dhe video mbi lëndët.

Zgjidhni një biznes për të cilin jeni të apasionuar: Kur jeni duke kërkuar të filloni, zgjidhni një biznes ose një fokus që ju pëlqen. Nuk ka kuptim të punoni për veten tuaj në vend të “burrit” nëse e urreni vendin tuaj, apo jo? Ju do të jeni përgjegjës për zhvillimin e biznesit tuaj (më shumë për këtë më vonë), kështu që nëse thjesht po kërkoni të kënaqni audiencën tuaj, po e bëni gabim. Duajeni atë që bëni, së pari dhe klientët e duhur do të vijnë! Bëhuni gati për një luftë (dhe vazhdoni të luftoni): Siç u përmend më lart, do t’ju duhet të bëni biznesin tuaj.

Për 5 vitet e para+, ju jeni biznesi juaj. Do të thotë ditë të gjata dhe një përvojë stresuese, frustruese herë pas here. Ju do të duhet të vazhdoni të luftoni edhe kur puna bëhet e vështirë, dhe kjo është ajo që e ndan grupin e fundit nga i pari, lart!

Mos u fut kurrë në zonën gri: Ka të gjitha llojet e shkurtoreve të supozuara për ta bërë atë si një sipërmarrës. Nga SEO-ja e manipuluar tek falsifikimi i komenteve të klientëve, tek thjesht marrja e çdo pune atje, edhe nëse është e paqartë, të gjitha do të dështojnë. Edhe nëse ato funksionojnë afatshkurtër, e vetmja mënyrë e vërtetë për të pasur sukses është të qëndroni në kurs dhe të mbani hundën të pastër. Qëndroni gjithmonë në “të bardhën” sa i përket zonave gri kundrejt atyre të zeza të biznesit. Kuptoni se si duket progresi: Progresi nuk mund të matet nga konkurrenca juaj apo edhe nga mendimet e konsulentëve apo ekspertëve. Më së miri përcaktohet duke krahasuar statistikat dhe analitikën tuaj nga një tremujor ose vit, në tjetrin. Progresi matet vetëm me veten!

Vazhdoni të mësoni, gjithmonë: Pa marrë parasysh se çfarë, vazhdoni të mësoni për vendndodhjen tuaj, praktikat e biznesit tuaj, klientët tuaj, marketingun dixhital, etj. Gjithmonë ka një mënyrë që ju të thelloni njohuritë tuaja!

Jini të durueshëm dhe mbajini sytë drejt rrugës: Suksesi kërkon kohë dhe mund të zgjasë më shumë sesa do të kishit menduar. Mbani sytë nga qëllimet tuaja afatgjata dhe mësoni nga gabimet sa më shumë që të mundeni. Do t’ju çojë atje ku dëshironi të shkoni.

Të Fundit
spot_img
Postimet më të lexuarat
spot_imgspot_img