26.4 C
Geneva
Sunday, July 24, 2022

Shoqatat Shqiptare në Calgary dhe Hamilton paralajmërojnë zgjedhjet e brendshme

0
Dy shoqatat ndër më aktivet në Kanada, Shoqata Shqiptaro- Kanadeze në Calgary dhe Shoqata Shqiptare e Hamiltonit do t’i mbajnë kuvendet e tyre zgjedhore...

Konferenca e përbashkët shkencore “Një komb, një gjuhë”

0
Akademia e Studimeve Albanologjike Teksti i poshtëm është marrë nga  Akademia e Studimeve Albanologjike Konferenca e përbashkët shkencore “Një komb, një gjuhë” Më 21 mars 2022, në...
Shoqëria Kulturo Artistike „Drita“

„Drita“ e Kreuzlingenit në Zvicër shënon 20 vjetorin e themelimit

0
Pikërisht, dje 20 vjet ( 23 Mars 2002) në qytetin e Kreuzlingenit në Zvicër lindi Shoqëria Kulturo Artistike „Drita“ për t'u shndërruar më vonë...

Libri i një jete dhe jeta e një libri

0
Agim Vinca E nderuara familje Mehmeti! Të dashur bashkatdhetarë! Zonja dhe zotërinj! Kam bërë rrugë të gjatë për t’u bërë pjesë e këtij eventi: përurimit të librit të...

Francë: Shqiptarët e Parisit “përcjellin” piktorin Omer Kaleshi

0
Omer Kaleshi ka pak kohë që është larguar për në Stamboll duke i dhënë fund aventurës së tij parisiane dhe atelierit të tij të...

Kanada: Rikthehet Shkolla Shqipe “Nënë Tereza” në Montreal

0
Të shtunën më 19 mars në ambientet e Cégep André-Laurendeau, me një orë ceremoniale rifilloi Shkolla Shqipe “Nënë Tereza” në Montreal, e cila ishte...

«Shkolla Shqipe» në Zvicër, hap pikën shkollore të radhës, në Sempach, të Kantonit të...

0
Të mërkurën, me datën 16 mars 2022 “Shkolla Shqipe” në Zvicër hapi dyert e mësimit në gjuhën amtare edhe në pikën shkollore në  Sempach...

Një epokë e madhe me njerëz të mëdhenj

0
Sevi Agolli Kur vendosa të punoj me redaktimin e librit “Skënder Ibishi – Liria nuk ka çmim”, të autorit Osman Osmani, teksa shfletoja materialin për...

MËSUESIT E MIRË SI FADIL HALITI MBETEN NXËNËS TË PËRJETSHËM!- Nga ARIF EJUPI

0
Gjimnazi“Aleksandër Xhuvani”i komunës së Podujevës,i njohur deri në vitin 1991, si Gjimnazi i Përgjithshëm “8 Nëntori” sivjet shënon 60-të, vjetorin e themelimit të tij. Gjatë...

Wettingen të Zvicrës, u bë prezentimi i librit – romanit historik Eskadronët e Vdekjes,...

0
Organizuar nga Qendra Gjenocidi në Kosovë plagë e hapur, në Wettingen - Zvicer, u bë prezentimi i librit - romanit historik Eskadronët e Vdekjes,...

Të fundit