fbpx
28.4 C
Geneva
Wednesday, July 17, 2024

Lajçak: Po punojmë në të njëjtin drejtim me Palmer për normalizimin e marrëdhënieve Kosovës-Serbi

Lajçak thotë se po punojnë në të njëjtin drejtim me Palmer për normalizimin e marrëdhënieve mes Kosovës dhe Serbisë

I dërguari special i sekretarit amerikan të Shtetit për Ballkanin Perëndimor, Mattheë Palmer, ka thënë se qëllimi i disa administratave amerikane për dialogun Kosovë-Serbi ka qenë marrëveshja për njohje reciproke.

Ai thotë se heziton të përcaktojë ndonjë afat kohor për dialogun, por thotë se SHBA’ja e mbështet fuqishëm këtë proces.

“Unë hezitoj të përcaktoj ndonjë afat kohor specific për dialogun. Por ne absolutisht ndajmë qëllimin e parnerëve tanë të Bashkimit Evropian për ta shtyrë procesin përpara, specifikisht për ta çuar përpara shpejt.

SHBA’të do të donin të kishte marrëveshje për normalizim të plotë të marrëdhënieve mes Serbisë dhe Kosovës, ligjërisht të detyrusheme të hapë rrugën e qartë për integrim evropian për Kosovën dhe Serbinë. Ky ka qenë qëllim i disa adminstratave amerikane, me marrëveshje reciproke. SHBA’ja e mbështet fuqishëm këtë proces.

Ne do t’i inkuarojmë Beogradin dhe Prishtinën që të angazhohen seriozisht dhe t’i shtyejmë gjëra para sa më shpejt që është e mundshme”, tha Palmer.

Ndërsa emisari special i BE-së, për dialogoun Kosovë-Serbi, Miroslav Lajçak thotë se kur Kosova të anëtarësohet në BE’ja, zëri i saj do të dëgjohet dhe do të respektohet.

“BE’ja punon si familje e shteteve që e respektojnë njëra-tjetrën dhe secli shtet pavarësisht sa i madh apo i vogël është, këtë nuk po e marrim në kosideratë, një ditë kur Kosova do të jetë anëtare e BE;së edhe zëri i Kosovës do të dëgjohet dhe do të respektohet”, tha Lajçak.

Ndërsa shton se beson që Kosova do të antarësohet në BE, ndërsa thotë se kjo nuk mund të ndodh pa normalizimin e marrëdhënieve.

Ai thotë se po punojnë me të njëjtin drejtim me Palmer për normalizimin e marrëdhënieve Kosovë-Serbi.

Të Fundit
spot_imgspot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Postimet më të lexuarat
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img