-9.6 C
Geneva
Saturday, March 18, 2023

Mos m’i gërvisht plagët, poezi nga Avni Azizi

Mos m’i gërvisht plagët

Dikur m’i morët ëndrrat tokën
Butësinë e jetës dritën

Vit pas viti ndryshoj kalendarin
Dimër pas dimri eci nëpër jetë
Kujtoj – më kujtohet nuk harroj
Kur në sytë e botës më vrave

E kujtoj forcën brutale – rënkime
Ndërgjegjen e lodhur të Evropës
Që rrotullohej si gjethe
Dhe pajtohej me vdekjen time

Kujtoj frymën e bishës në tokë
Botën plotë vrazhdësi dhe mashtrime
Pluhurin që rrotullohej mbi udhë
Demonin e shndërruar në erë

Kujtesa nuk fshihet
Më bëhet se aty ka mbetur
Vetëm marrëzi dhe hekur
Gjak zjarr dhe çelik me një fjalë…

Mos m’i gërvisht plagët
E horizontit tim të skuqur e të lëmuar
E këngës së lindur nga një ëndërr
Ëndrrës së lindur nga një këngë

Shpresën e ndritshme mos ma errëso
Butësia ime drita ime gjaku im
Jeta ime është ajo

Të Fundit
spot_img
Postimet më të lexuarat
spot_imgspot_img