Numërimi i votave me kusht, KQZ jep detaje – Alb'swiss TV
Alb'swiss TV
Lajme

Numërimi i votave me kusht, KQZ jep detaje

numerimi-i-votave-me-kusht,-kqz-jep-detaje

KQZ jep detaje për numërimin e votave me kusht.

Në Qendrën e Numërimit dhe Rezultateve është duke vazhduar numërimi i votave me kusht dhe votave të personave me nevoja të veçanta. Menjëherë pas tyre, do të fillohet me numërimin e votave nga jashtë Kosovës.

Sipas të dhënave janë rreth 32 mijë fletëvotime të konfirmuara me kusht dhe të personave me nevoja të veçanta, të cilat janë pjesë e procesit të numërimit. Deri më tani janë numëruar më shumë se gjysma e tyre.

“Pas përfundimit të numërimit të këtyre fletëvotimeve, këtu në QNR do të fillojmë me numërimin e votave nga jashtë vendit, të cilat kanë ardhur gjatë periudhës së votimit përmes postës nga 2 deri më 12 shkurt”, njofton zëdhënësi i KQZ-së, Valmir Elezi.

“Tashmë, shërbimi votues i KQZ-së ka përmbyllur vlerësimin dhe verifikimin e pakove të supozuara me fletëvotime. Nga numri total i pakove të proceduara, pas procesit të vlerësimit janë aprovuar 56 mijë e 610 zarfe me fletëvotime dhe janë refuzuar 22 mijë e 591 zarfe me fletëvotime.

Arsyet e refuzimit janë të ndryshme dhe janë të kategorizuara në 7 grupe kryesore:

• 9 mijë e 199 zarfe janë dërguar nga persona që nuk janë të regjistruar si votues jashtë Kosovës;

• 6 mijë e 665 zarfe janë dërguar nga persona që nuk kanë arritur të regjistrohen si votues jashtë Kosovës gjatë periudhës së aplikimit sepse nuk kanë dëshmuar kriteret ligjore;

• 1 mijë e 325 votues kanë dërguar fletëvotime nga dy herë;

• 2 mijë e 451 zarfe të dërguara nga votues të paidentifikuar (votim grupor);

• 910 zarfe të dërguara nga votues të cilët kanë bashkangjitur dokumente jovalide për identifikim;

• 1 mijë e 656 zarfe me fletëvotime jashtë rrethit të ngushtë familjar. Pra, brenda një pakoje/dërgese kanë qenë nga 84, 39, apo 37 zarfe të individiualizuara me fletëvotime jashtë rrethit të ngushtë familjar; dhe

• 385 pako me fletëvotime që janë dorëzuar personalisht në postën numër 6 në Kosovë dhe nuk përmbajnë vulën dhe as pullën postare të postës dërguese”.

Të ngjajshme

Rreth 800 persona do të vaksinohen për një ditë, nga e enjtja do të nis vaksinimi edhe nëpër komuna

albswiss.com

“Këta janë emrat e pesë ministrave të Qeverisë Kurti 2”

albswiss.com

Alarmon Lul Raka: Variantet e reja COVID-19 duhet të jenë shqetësim për të gjithë

albswiss.com