Prishtina edhe sot me ajr të ndotur – Alb'swiss TV
Alb'swiss TV
Lajme

Prishtina edhe sot me ajr të ndotur

prishtina-edhe-sot-me-ajr-te-ndotur

Edhe sot ajri i ndotur në Prishtinë.

Qytetarët në Prishtinë po vazhdojnë të përballen me ndotje të ajrit. Njëjtë ishte edhe mëngjesin e së enjtes.

Sipas matjeve të fundit që ka bërë matësi për cilësinë e ajrit pranë Ministrisë së Arsimit, të dhënat tregojnë “AQI i ndotur PM2.5”.

Në këtë rast është paraqitur fytyra me ngjyrë të kuqe që do të thotë se ajri është i pashëndetshëm.

Cilësia jo e mirë e ajrit në Kosovë është ndër kontribuuesit kryesorë për problemet shëndetësore si: astma, bronkiti kronik, sulmi në zemër dhe tensioni i lartë.

Me këtë rast, ekspertët e shëndetit bëjnë apel që personat te shmangin daljet kur ajri është i ndotur.

Të ngjajshme

31 ankesa në PZAP për rezultatin e zgjedhjeve

albswiss.com

Pritet ashpërsimi i masave anti-Covid në Kosovë

albswiss.com

Censurë dhe vetcensurë në mediat e Kosovës 

albswiss.com