10.9 C
Geneva
E mërkurë, 20 Tetor, 2021

Sot shënohet Dita e Mësuesit

Shënohet Dita e Mësuesit.

Të gjithë shqiptarët kudo që janë sot shënojnë 7 Marsin, Ditën e Mësuesit e që është një ngjarje me rëndësi të madhe për arsim.

Më 7 Mars 1887 në Korçë u hap mësonjëtorja e parë shqipe. Mësues dhe drejtori i parë i saj ishte Pandeli Sotiri.

Kjo datë kujtohet si një ngjarje me rëndesi kulturore e historike në gjitha trojet tshqiptare dhe si një ditë kur të gjithe kombi se bashku kujtojnë mësuesit e pare qe na mesuan shkronjat e para shqipe.

Që nga kjo ditë, “Mësonjtorja e parë” hyri në histori si pionierja e arsimit kombëtar dhe dita e hapjes së shkollës si festë, duke bërë kështu që çdo 7 mars të nderohen kontribuuesit më të mëdhenj në edukimin e brezave.

Të Fundit
spot_img
Postime të ngjajshme
spot_imgspot_img