Banka Botërore: Ekonomia e Kosovës pritet të rritet 4%, me vendosjen nën kontroll të Covid-19 – Alb'swiss TV
Alb'swiss TV
Ekonomi

Banka Botërore: Ekonomia e Kosovës pritet të rritet 4%, me vendosjen nën kontroll të Covid-19

banka-boterore:-ekonomia-e-kosoves-pritet-te-rritet-4%,-me-vendosjen-nen-kontroll-te-covid-19

Një raport i ri për Ekonominë, publikuar nga Banka Botërore, ka shtjelluar në detaje edhe gjendjen ekonomike në Kosovë.

Siç thuhet në këtë raport të Bankës Botërore, pas një tkurrjeje të vlerësuar prej 6.9% në vitin 2020, ekonomia e Kosovës tani pritet të rritet 4% këtë vit.

Kjo pasi COVID-19 pritet të vendoset nën kontroll dhe besimi i konsumatorit dhe biznesit rikthehet.

”Aktiviteti ekonomik u tkurr me 6.9 për qind në vitin 2020, i nxitur nga diaspora e zhytur turizëm dhe investime më të ulta.Qeveria dhe mbështetja e politikës së Bankës Qendrore, masat e shoqëruara me dërgesat më të larta dhe eksportet e mallrave zbutën tkurrjen. Shërimi duhet të fillojë në 2021 me rritjen e vlerës mbi 4 përqind.

Megjithatë, aktiviteti real ekonomik duhet të rikuperojë humbjet vetëm në 2022.

Adresimi i pengesave strukturore për një kohë të gjatë dhe dhënia përparësi e hapësirës së kufizuar fiskale për njerëz me kthim të lartë, të investimet kapitale janë thelbësore për mbështetjen një rikuperim elastik”.

Të ngjajshme

Kosova jashtë integrimit rajonal ekonomik

albswiss.com

Policia jep detajet e sulmit kibernetik në Ministrinë e Financave

albswiss.com

KEK-u investon në sigurinë e njësive prodhuese

albswiss.com