Ndryshimi i Ligjit për Zgjedhje, reagon Ismet Beqiri – Alb'swiss TV
Alb'swiss TV
Lajme

Ndryshimi i Ligjit për Zgjedhje, reagon Ismet Beqiri

ndryshimi-i-ligjit-per-zgjedhje,-reagon-ismet-beqiri

Ish-deputeti i Lidhjes Demokratike të Kosovës, Ismet Beqiri, e ka konsideruar se është alarmante nëse ndryshohet Ligji për Zgjedhje pa debat dhe vetëm me forcën e numrave.

“Nëse bëhet Ndryshimi i Ligjit për Zgjedhje, me një urgjencë të tillë, pa debatin e nevojshëm me të gjithë faktorët relevant, por vetëm me forcën e numrave, kjo duhet të na alarmoj. Kjo tregon se pse ne duhet të kemi kujdes kur të marrim vendime”.

Beqiri ka thënë se kjo tregon se vendi po shkon drejt autoritarizmit.

“Kjo tregon se në çfarë rruge po shkon vendi ynë, pra drejtë autoritarizmit. Ligji ka nevojë dhe mund të ndryshohet, por asesi në këtë mënyrë, formë të kërkuar nga partia-pushtet dhe me këtë urgjencë”.

Shkrimi i plotë i saj:

Të dashur miq,

Nëse bëhet Ndryshimi i Ligjit për Zgjedhje, me një urgjencë të tillë, pa debatin e nevojshëm me të gjithë faktorët relevant, por vetëm me forcën e numrave, kjo duhet të na alarmoj.

Kjo tregon se pse ne duhet të kemi kujdes kur të marrim vendime.

Kjo tregon se në çfarë rruge po shkon vendi ynë, pra drejtë autoritarizmit.

Ligji ka nevojë dhe mund të ndryshohet, por asesi në këtë mënyrë, formë të kërkuar nga partia-pushtet dhe me këtë urgjencë.

Të ngjajshme

Emërohet edhe zëvendësministri i dytë në Ministrinë e Drejtësisë

albswiss.com

Palmer: Ambasada e Amerikës është dhe do të mbetet në Jerusalem

albswiss.com

Ja kur nis numërimi i votave të diasporës

albswiss.com